We moeten herinnert worden aan wie we ten diepste zijn

Ik-ben-formule

De Ik-ben-formule is geïnspireerd door de mystieke ervaringen binnen de verschillende wereldreligies. De aspecten van de formule zijn doorleefd en getoetst door de ervaringen in mijn eigen leven. Tevens is de formule gebaseerd op de gelaagdheid in de mens.

Onze gelaagdheid bestaat uit de: Psychologische laag, Sociale laag, Culturele laag, Lichamelijke laag, Spirituele laag

De Ik-ben-formule functioneert als kader en hulpmiddel om mensen, die door verschillende, vaak pijnlijke ervaringen op een bepaald gebied verwijderd zijn geraakt van hun mens-zijn. De formule ondersteunt in het zoeken naar en vinden van antwoorden op de vragen: wie ben ik ten diepste en wat heb ik nodig om daar naar te leven.

De Ik-ben-formule ondersteunt je in het:

  • ontdekken wat mens-zijn betekent
  • ontdekken waar en wanneer de breuk met je mens-zijn is ontstaan
  • herstellen van deze breuk in je persoonlijke situatie

k-ben-formule-zie-de-mens

Ik ben Uniek
Ik heb bestaansrecht. Ik heb een identiteit. Ik behoor mijzelf toe.

Ik ben Natuur
Ik heb een lichaam. Ik ben onderdeel van de natuur. Ik heb materiële behoeften.

Ik ben Ziel
Ik ben een spiritueel wezen. Ik heb een binnenwereld in mij. Ik heb existentiële vragen en behoeften.

Ik ben Verbinding
Ik heb verbindingen met anderen nodig. Ik maak deel uit van de maatschappij. Mijn cultuur is een wezenlijk onderdeel van mij.

Ik ben Eenheid
Ik besta uit de verschillende lagen die elkaar beïnvloeden. Ik besta uit verscheidenheid. Ik zoek naar vereniging en autonomie.